Categorieën

Fabrikanten

Nieuwe producten

Aanbiedingen

Leveranciers

Geen leverancier

Flex hoe, wat en waarom

Flex hoe, wat en waarom

Ik lees vaak de vraag van mensen, welke flex gebruik ik het beste? Er komen vele antwoorden met de merken, maar zelden een echt vergelijk tussen de merken. Aan de hand van foto's wil ik graag al eens beginnen met enkele verschillen aan te tonen. Bij elke foto komt een aparte uitleg, anders wordt het verhaal zo lang en moeilijk te volgen. Deze is nu toevallig van de opdracht waar ik vandaag mee bezig was. Ik zal voortaan hier op de pagina's aan de hand van zulke foto's, naar gelang welke opdrachten ik op de moment mee bezig ben en naargelang of er iets leerzaams over te vertellen valt uiteraard.

Mijn persoonlijke favoriet sinds 20 jaar trouw de poliflex premium. Ik werk er graag mee omdat je er heel fijn mee kan werken, dat kan met siser ook, maar siser is minder soepel en kan bij lastige dingen al eens breken. Bij moet alles snel gaan, ik pel in sneltempo, dat is belangrijk als je aan grote opdrachten werkt. Voor mensen die het hobbymatig doen maakt dat niet uit dat ze aan het pellen meer tijd moeten besteden,ik durf zoals eens een metertje met 1 ruk er af trekken. Dat kan enkel bij de poliflex en de milieuvriendelijke flex, siser gaat dan breken als je wat brutaal gaat pellen, af sleuren eigenlijk in mijn geval.

Ook hier, de vorige was een fluo kleur wat ook verschil kan maken, deze is de gewone groene lime kleur. Het groene blijft mooi groen, ook na het wassen. Ook hier heb ik poliflex gebruikt. Op katoen maakt het niet uit welk merk, de mooie kleurtjes die poliflex niet heeft gebruik ik zelf ook van het merk siser. Dat even ter verduidelijking, op katoen maakt het niet zo een verschil.

Fluo roze blijft fluo roze en geen afgewaterd half zwart roze wat bij de siser fluo kleuren op sportshirts of softshell wel zou zijn, ook hier, op katoen is daar weinig verschil, je ziet wel dat siser dunner is en minder egaal als je heel nauwkeurig gaat kijken.

De truitjes eens van op een afstandje om een duidelijk beeld te geven.

Hier komen de verschillen. Beiden zijn fluo roze. Links, de lichtere kleur is het siser fluo roze, rechts is het fluo roze van politape. Dit is de foto van de gekleurde kant en zijn dus beiden dezelfde kleur, van 2 verschillende merken.

Hier heb ik hetzelfde gedaan, maar dan de achterkant. Ook hier aan de linkse kant weer de siser fluo roze en rechts de politape fluo roze.Bij politape zie je dat er achter de fluo roze laag nog een dun laagje wit achter zit. Dat is ook het gene hoe block out in mekaar zit, met dat verschil dat bij een echte block out de witte laag nog dikker is. Die laag houd het doorbloeden tegen. Deze dunne witte laag zorgt ervoor dat de fluo kleuren van poli tape meer geschikt zijn om op sportshirts en softshell te kunnen drukken.

Op deze foto heb ik de siser voor de politape gelegd om aan te tonen dat hij toch wel een beetje transparant is en dun. Bij katoen is dit geen probleem. Op donkere kleuren polyester of softshell raad ik het ten zeerste af om deze te gebruiken.

De laatste foto heb ik net andersom gedaan, de politape vooraan en de siser achteraan. Deze schijnt niet door. Dit waren nu voorbeldjes waar duidelijke verschillen in zitten, bij de fluo kleuren vallen de verschillen wel erg op. Ik wil niet het merk siser afbreken, bij de block out heb ik dan weer liever siser dan politape. Om dezelfde reden, siser is dunner en bij block out is dat voornamelijk bij kleine priegeldingen veel vlotter en aangenamer werken, bij grote dingen als namen en nummers en dergelijke maakt het niet uit, maar bij lettertjes kleiner dan een halve centimeter is mijn persoonlijke keuze voor block out wel het merk siser. Beiden hebben hun voor of nadelen en dat is zelfs per produkt verschillend. Ik hoop dat ik toch enkele mensen een plezier heb met deze post.

Related Posts:

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: